Informasjon angående særaldersgrensen

Nylig ble det sendt ut en presisering hva gjelder medlemskapet i Statens pensjonskasse for ansatte i Bane NOR SF (tidligere Jernbaneinfrastrukturforetaket SF).

I brev av 01.02.2016 og 12.07.2016 har Arbeids- og sosialdepartementet akseptert at ansatte i Jernbaneverket og NSB-konsernet som overføres til Bane NOR SF, har anledning til å fortsette medlemskapet i Statens pensjonskasse gjennom en lukket pensjonsordning. På grunn av at arbeidet med å bestemme foretakets nye pensjonsordning ikke er klart på overføringstidspunktet 01.01.2017, har Arbeids- og sosialdepartementet akseptert at den lukkede ordningen trer i kraft fra 01.01.2018. Dette medfører at alle ansatte som overføres kan opprettholde medlemskapet i Statens pensjonskasse også i 2017. Det nye selskapet innrapporterer medlemskapet til Statens pensjonskasse.

I løpet av 2017 blir det klart hvilken tjenestepensjonsordning det nye foretaket skal ha. Ansatte som overføres fra Jernbaneverket og NSB-konsernet kan da velge mellom en lukket pensjonsordning i Statens pensjonskasse, eller gå over til den nye tjenestepensjonsordningen. Dette individuelle valget må være foretatt i løpet av 2017. Overgangen til den nye pensjonsordningen kan skje så snart denne er klar.

Nyansatte i Bane NOR SF som ikke er blant dem som overføres fra Jernbaneverket eller NSB-konsernet, har medlemskap i Statens pensjonskasse fram til den nye pensjonsordningen.

(For å lese brevet, klikk her).

Til denne presiseringen fra ASD  kommenterer LTTA følgende:

Det har som kjent kommet en avklaring omkring denne ordningen fra politisk hold. Arbeids- og sosialdepartementet har innvilget Samferdselsdepartementets søknad om at ansatte som overføres fra Jernbaneverket til Bane NOR beholder særaldersgrensen for de som er født i 1961 og tidligere, forutsatt at man er medlem av Statens pensjonskasse. Dette er det samme vedtaket som ble fattet i styret i Bane NOR, og den søknaden som de sendte til Samferdselsdepartementet.

Vi har i møter med departementet og med Bane NOR vært opptatt av videreføring av denne ordningen for nåværende og framtidige ansatte, men ikke vært i en reell forhandlingsposisjon.

Norsk Jernbaneforbund er ikke tilfreds med at det legges opp til et opphør av ordningen for de som er født i 1962 og senere. Vi mener det er mange elementer som taler for at denne ordningen har hatt en velbegrunnet hensikt, og fortsatt vil ha det i framtiden.  Vi mener også at heller ikke arbeidsgiver er tjent med at ordningen på sikt faller bort. 

For Norsk Jernbaneforbund er dette en prinsipiell og konkret viktig sak! 

Norsk Jernbaneforbund jobber derfor videre internt og gjennom LO (Landsorganisasjonen i Norge) for å få en videreføring av ordningen. Vi vil jobbe politisk og vurdere de mulighetene som vil være tilstede framover i Bane NOR, blant annet i forbindelse med forhandlinger om ny pensjonsavtale og inngåelse av ny tariffavtale.

 

Med hilsen

Torfinn Håverstad
Leder for Landsrådet for Trafikk, Teknikk og Administrasjon
Norsk Jernbaneforbund


© Trafikk- og Administrasjonsforeningen 2017