Rettigheten for Bane NOR-ansatte er sikret fra nyttår!

(Denne artikkelen er hentet fra frifagbevegelse.no. Link til artikkelen)

image-3.293675.36636.e6a8df6daa

SIKRET VILKÅRENE: Nestleder i LO Stat, Lise Olsen har i løpet av torsdag forhandlet fram overgangsbestemmelsene for de ansatte i Bane NOR. Her fra møte hos Riksmekleren tidligere i høst.

LO Stat, NJF og NLF har forhandlet fram overgangsbestemmelser som sikrer de ansattes lønns- og arbeidsvilkår fra 1. januar.

Bare en drøy uke før over 4 000 ansatte i Jernbaneverket får Bane NOR som ny arbeidsgiver, gikk LO Stat i forhandlinger med Spekter om hvilke avtaler som skal gjelde fra nyåret. 

– Vi har sørget for at det ikke skjer noen endringer i lønns- og avtalevilkår fra 31. desember til 1. januar, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat. 

Sammen med Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund fikk LO Stat banet vei for overgangsbestemmelser som sikrer ansattes rettigheter fram til en ny overenskomst er på plass. 

– Vi kom fram til en bra avtale og fikk gjennomslag for det som er viktig for oss, sier hun. 

Dermed kan de som blir berørt av virksomhetsoverdragelsen kjenne juleroen senke seg. Avtalen sikrer også de som blir ansatt etter 1. januar neste år de samme lønns- og arbeidsvilkårene. Blant de viktigste punktene var å sørge for at medbestemmelsesordningene og rettighetene til tillitsvalgte blir videreført. 

– Nå gjelder disse fra første dag. Og det er ganske viktig i et nytt selskap, sier OIsen. 

• Her er Frp-statsrådens nye tog-selskaper

• Tillitsvalgte mister innflytelse i Bane NOR

© Trafikk- og Administrasjonsforeningen 2017